Museet i klitterne

Tirpitz Museet ligger godt skjult i klitterne mellem Blåvand og Ho kun få minutter fra KonceptHotel, og de smukke rammer genåbnede i 2017 og er tegnet af den verdenberømte arkitekt Bjarke Ingels.

Museet er bygget oven på den oprindelige bunker, der efter planen skulle beskytte indsejlingen til Esbjerg Havn. I dag er det et moderne og prisvindende museum med 3 permanente udstillinger.

Oplev historier om rav, det barske vestkystliv og Anden Verdenskrig.

FLUGT - Refugee Museum of Denmark

FLUGT er verdens første museum for flygtningehistorier. Fra februar til maj 1945 ankom mere end 200.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og til tider voldsom flugt. Det sovjetiske angreb på Nazi-Tyskland i Anden Verdenskrigs sidste måneder havde fordrevet millioner af tyskere fra deres hjem.
I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Aal plantage i Oksbøl. Her boede 35.000 tyske flygtninge efter Anden Verdenskrig.

I bygningerne i Oksbøl, hvor flygtningelejren lå, er der lige nu ved at blive opført et internationalt museum tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. I plantagen kan man stadig se rester af flygtningelejren, bl.a. kirkegården og lazarettet. Det vil alt sammen blive en del af oplevelsen, når man bevæger sig rundt i udstillingen, der er skabt af hollandske Tinker Imagineers.

FLUGT ligger i gåafstand fra KonceptHotel i Oksbøl. FLUGT er helt bestemt et besøg værd.

Det skønneste Vestkystlandskab

Kun få steder i Danmark finder man så store sammenhængende naturområder som i Naturpark Vesterhavet.

Naturpark Vesterhavet rummer et hav af fortællinger om natur og kulturhistorie. Om livet ved Vestkysten, om bunkeranlæg og tyske flygtninge, om krondyr, fugletræk, fascinerende tilsandede egekrat og den genskabte Filsø.

Alt sammen levende fortalt på tre sprog via en brugervenlig app med over 500 unikke fortællinger, detaljerede kort, interessante vandre- og cykelture samt flotte fotos.

Zoologisk have for hele familien

Med over 400 dyr er Blåvand Zoo et oplagt udflugtssted for hele familien. Udover en lang række eksotiske dyr som kænguruer, kameler, zebraer, struds, los og mange forskellige aber er der masser af klappedyr som geder, kaniner, heste, grise, æsler og marsvin.

Det er det eneste sted i Danmark, hvor man kan komme tæt på den hvide løve. Der er desuden legepladser for de mindste børn.

Medbring din egen madkurv, der er masser af steder, den kan nydes.

Vesterhavets akvarium

Med Vesterhavet som nærmeste nabo ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet helt ideelt til at fortælle historierne om havenes rige dyreliv, om dansk søfartshistorie og om dansk fiskeri og offshore gennem tiderne. Her kan du vandre mellem de permanente udstillinger, som rummer et væld af historier og originale genstande fra livet på Vestkysten.

Det store akvarium er blandt de største i Danmark, og du kan dagligt opleve fodring af sælerne eller sågar klappe en haj.

Besøg samtidig kunstværket De Hvide Mænd af Svend Viig Hansen,
der som 4 enorme, hvide stenstøtter sidder og skuer ud over Vesterhavet. Her bruger du nemt mange timer med familien.

Et genskabt naturparadis

Fra stenalderen og frem til 1848 var Filsø nordvest fra Varde en kæmpe hedesø. Med sine 2800 hektar var Filsø Jyllands største og landets næststørste sø. Men blot fire år senere blev det meste af vandet pumpet væk til fordel for landbrugsarealer, og i 1040-1947 blevet resten af søen afvandet og kultiveret.

I 2010 erhvervede Aage V. Jensen Naturfond Filsø. 2 år senere genoprettede fonden den oprindelige sø og skabte et unikt naturområde for både dyr og mennesker.

Den nye sø er en vigtig rasteplas for 234 fuglearter.

Vadehavscentret i klitterne

Oplev historien om det unikke Vadehav på nærmeste hold med Vadehavscentrets permanente udstillinger om trækfuglenes Vadehav, hvor du kan røre, føle og opleve i helt unikke omgivelser.

Vadehavscentret gennemgik med arkitekt Dorthe Mandrups nye tilbygning en omfattende renovering i 2017, hvor man i fantastiske omgivelser oplever Vadehavet på krop og sjæl.

Tag med ud på oplevelser på guidede ture, hvor centrets medarbejdere fortæller med stor viden og indsigt om denne del af UNESCOs Verdensarv.

Danmarks vestligste bygning

Blåvandshuk Fyr er nok den mest iøjnefaldende bygning i hele området med dets 39 m høje fyrtårn, der med en egen barsk charme markerer Danmarks vestligste punkt. Fra toppen er der en formidabel udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark.

Fyrtårnet blev bygget i 1900 til afløsning for det gamle vinkelfyr fra 1888. Takket være sin beliggenhed på en høj klit, er lyskildens højde over havet 55 m. Den fantastiske skarpe lysstråle kan ses 50-60 km ud over havet.

Billetter til fyret kan købes i Blåvandshuk Fyr Turistinformation.

Otto Frellos forunderlige univers

Otto Frello betegnes af mange som Danmarks bedste illustrator gennem tiderne. Født i 1924 i Outrup lidt nord for KonceptHotel i Oksbøl, kom han i lære som hårdværksmaler i Billum, og blev med tiden kendt som Danmarks måske første fantasy-kunstner med skelsættende værker om dagligdagens trivialiteter kombineret med elementer fra fantasiens univers.

På Museum Frello i Varde, kun 14 km fra KonceptHotel findes en permanent udstilling af Frellos værker, som er kendetegnede ved en detaljeringsgrad, der giver næring til nye fortolkninger, hver gang man betragter dem. I 2004 modtog Otto Frello Eurocon-prisen for “Best artist”.

Frellos unikke stil og univers appellerer til både børn og voksne og er et oplagt udflugtsmål for hele familien.

UNESCO Verdensarv

Vadehavet er intet mindre end enestående natur i verdensklasse. Det 500 km lange tidevandsområde strækker sig fra Blåvandshuk lige uden for vores dør og hele vejen gennem tyskland til Holland, og er nu udpeget som en del af UNESCO verdensarv på lige fod med pyramiderne i Egypten.

Tidevandet omdanner det brusende Vesterhav til et kæmpe vadehav to gange om dagen og er hjemsted for utallige fuglearter. Senest er Vadehavet blevet berømt for det store antal Stillehavsøsters, som er tilladt for alle at indsamle.

Her kan man desuden i foråret og om efteråret opleve sort sol, som er et af Danmarks mest fascinerende naturfænomener, når hundredetusindvis af stære samles ved solnedgang og danser på aftenhimlen, inden de finder ro i rørskoven.
Der er adgang til Vadehavet kun få minutters kørsel fra KonceptHotel i Oksbøl.

En unik perle i Vesterhavet

Fanø ligger som en helt unik perle i Vesterhavet kun 12 minutters sejlads fra Esbjerg Havn – kun er en halv times kørsel fra KonceptHotel i Oksbøl.I de to gamle byer Nordby og Sønderho kan du opleve nogle af de mest hyggelige gademiljøer i Danmark med de oprindelige og ofte fredede huse til at danne rammerne.

På Fanø kan du opleve nogle af Europas bedste strande, hvor færgen sætter en naturlig begrænsning for, hvor fyldte strandene kan opleves. Her kan du finde helt unikke oplevelser som sælsafari og østerssafari og et stort udvalg af lokale aktiviteter om sommeren.

Junglefun i Oksbøl

Junglefun er en spændende indendørs klatrepark med masser af udfordrende baner til hele familien og ligger kun 1500 meter fra KonceptHotel.

Med 4 sværhedsgrader og 48 forskellige udfordringer er der masser af aktiviteter for enhver smag i Junglefun, og man bestemmer helt selv, hvor modig man er. Når først sikkerhedsudstyret er på, og man har fået en grundig gennemgang af de professionelle instruktører, har man fri adgang til alle baner og hele anlægget.

Besøg deres hjemmeside og læs mere om praktisk info, priser og åbningstider.

Panser & Brandbilmuseet

Oksbøl huser det oprindelige Brandbilmuseum, der nu er lagt sammen med Hærens Kampskoles Køretøjshistoriske Samling, som står bag etableringen af Pansermuseet. Museet har Danmarks største samling af militære panserkøretøjer og andre effekter, der har forbindelse til panservåbnets udvikling i det danske forsvar. De pansrede køretøjer har alle været i anvendelse i den Danske Hær i perioden fra 1945 til nu. Pansermuseet.com

Brandbilmuseet omfatter verdens største samling af Triangel brandkøretøjer samt heste- og håndtrukne brandkøretøjer tilbage til cirka år 1700. Samlingen indeholder endvidere alt i brandslukningsmateriel gennem de sidste 100 år. Blandt andet hjelme, uniformer, emblemer, strålerør og håndslukkere. Desuden er der en stor samling af modelbrandbiler.

Parkgolf Blåvandshuk

Parkgolf er en nyere type golf som kan kaldes minigolf på græs.

Det kan spilles fra 7 års alderen, og samtidig være en udfordring for øvede golfspillere.  Parkgolf er lige til at gå til for alle, men kan tage lang tid at mestre – derfor er der også mulighed for at købe både sæsonkort, 5 eller 10 turs kort.

Banen er anlagt med 2 stk. 9 huls sløjfer hvor hullerne er mellem 30 og 100 meter lange og en sløjfe ca. 500 m.

Det tager ca. 90 minutter at spille alle 18 huller for 4 personer.

Kommer i flere end 10 personer samlet, vil vi gerne vide det på forhånd. Er i færre møder i bare op.

Der er mulighed for at købe varme og kolde drikkevarer, is og slik

Man kan også pakke picnic kurven og nyde indholdet her.

Hund er tilladt i snor.

Escape History Rooms

Oplev medrivende historiske live spil i Escape Rooms. I er 2-6 personer der bliver låst inde i et rum, hvor I skal samarbejde om at løse opgaver, puslespil og gåder for at komme ud af rummet igen. Gamemaster sætter rammerne og introducerer jer for historien, hvorefter døren lukkes bag jer og tiden begynder at tælle ned fra 60 minutter. Spillet er nu i gang og I skal kaste jer ud i at i at samarbejde om at komme ud inden tiden løber. Her kommer jeres samarbejdsevne og kreativitet virkelig på prøve.

Hos Escape History House tages der udgangspunkt i historiske begivenheder, så ud over en fantastisk oplevelse får I også lidt historisk viden med hjem.

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75271110, hvis du har brug for os.